ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΧΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ

ΙΔΡΥΜΑ «ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ» ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΕΛΠΙΔΑ»:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΣΤΕΓΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΙΚΑΙΑΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

 

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Συνεχή στήριξη στους συνανθρώπους μας που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού παρέχουν το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων παιδιών με καρκίνο» και το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» με μια σειρά αλλεπάλληλων δράσεων.

Με πρωτοβουλία της Προέδρου κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020, πραγματοποιήθηκε μια ακόμα διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης με αποδέκτες αυτή την φορά τις Κοινωνικές Δομές στον Πειραιά και στην Νίκαια του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, από όπου στηρίζονται άστεγοι και άπορες οικογένειες.

 

Συγκεκριμένα παραδόθηκαν 160 δέματα με τρόφιμα όπως ελαιόλαδο, γάλα εβαπορέ, όσπρια, ζάχαρη, καφές καθώς 15 αρνιά και 240 κοτόπουλα προκειμένου να περάσουν οι οικογένειες αυτές τις Άγιες ημέρες του Πάσχα.

Παράλληλα, προσφέρθηκαν είδη προστασίας από την πανδημία COVID- 19 και συγκεκριμένα 5000 μάσκες και 20 λίτρα αντισηπτικό σε συσκευασία των 500mlγια την προστασία των φιλοξενούμενων στις δομές.

Η κυρία Βαρδινογιάννη, η οποία διαχρονικά στέκεται στο πλευρό των Κοινωνικών Δομών Αστέγων του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων συνομίλησε μέσω skype με τον Πρόεδρο του Ομίλου κύριο Ιωάννη Μαρωνίτη, μεταφέροντάς του τις ευχές της αλλά και τη συμπαράστασή της για τις κρίσιμες ώρες που βιώνει η χώρα μας.    Ανάμεσα στην κυρία Βαρδινογιάννη και τον κύριο Μαρωνίτη πραγματοποιήθηκε ο παρακάτω διάλογος:

ΜΒ: Μου έχετε λείψει πολύ. Τα παιδιά, οι ανθρώποι εκεί που με περιέβαλαν με τόση αγάπη. Σκεφτόμουν τις υπέροχες στιγμές που μαγειρέψαμε με τα παιδιά, κάναμε γλυκά που φάγαμε όλοι μαζί και ο κάθε ένας μας έλεγε το πρόβλημα του. Σας κρατώ στη σκέψη μου και στην καρδιά μου. Με υπομονή και πολλή αγάπη, έτσι όπως έχουμε ενωθεί όλοι μαζί σαν μια γροθιά θα το ξεπεράσουμε. Θα έρθω γρήγορα κοντά σας. Σας στέλνω τη σκέψη μου την αγάπη μου. Ελπίζω σύντομα να βρεθούμε, να έρθω πάλι να φάμε όλοι μαζί.

ΙΜ : Η καλή μας νεράιδα είναι πάντα μαζί μας πάντα κοντά μας  στην καρδιά μας στην ψυχή μας και πραγματικά εκπροσωπώντας 100 εργαζόμενους 300 άστεγους 400 οικογένειες σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου εκ μέρους όλων αυτών των ανθρώπων γιατί είστε ένας στήριγμα ζωής ελπίδας και προοπτικής που με την ελπίδα και τη στήριξή σας νιώθουμε καλύτερα όλοι μας. Θα τις ξαναζήσουμε αυτές τις στιγμές.  Να είστε ασφαλής γιατί σας χρειάζεται η χώρα, σας χρειαζόμαστε εμείς όπως η έρημος το νερό.

ΜΒ: Να σκέφτεστε ότι κάθε στιγμή θα είμαι κοντά σας.   Ό,τι χρειαστείτε υγειονομικό υλικό τρόφιμα ψυχολογική στήριξη , να μιλήσω με τον καθένα ξεχωριστά που έχει ανάγκη. Να του δώσω δύναμη, κουράγιο. Καλό Πασχα!  Να μας  φωτίσει η Θεός να μας προστατεύσει η Παναγία και όλα θα έρθουν με το καλό.

ΙΜ: Καλή Ανάσταση και θα έχουμε καλό Πάσχα με τη δική σας αγάπη είμαστε προστατευμένοι με τη δική σας αγάπη,  άγγελε της καρδιάς μας, πρέσβειρα καλής θελήσεως.  Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ από όλους τους ανθρώπους εδώ και αυτές τις στιγμές,  χρειαζόμαστε τη στήριξή σας ψυχολογική πάνω απ όλα,  υλική όπως ξέρετε να το κάνετε. Νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά γι αυτή τη μικρή πανέμορφη  χώρα,  γιατί είμαστε υπερήφανοι γιατί είναι ίσως η πιο προστατευμένη χώρα στον κόσμο.

ΜΒ:  Να σας συγχαρώ για το σπουδαίο έργο που κάνετε τόσα χρόνια. Είμαι στο πλευρό σας και το  έχω ζήσει. Είστε ένας πανάξιος συνεργάτης και δουλεύετε με τις αρχές της UNESCO και κάνετε σημαντικό έργο. Έχουμε κάνει μαζί τόσα πολλά για ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Να ξέρετε ότι όποιος από τη δομή θέλει να μου μιλήσει για οποιοδήποτε προσωπικό του πρόβλημα,  να με πάρει τηλέφωνο. Έχετε την παντοτινή μου αγάπη σε εσάς και σε όλους τους ανθρώπους  που προστατεύετε εκεί που έχουν την ανάγκη μας.  Συγχαρητήρια για το έργο σας.

ΙΜ: Είστε φάρος και οδηγός  το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα που μπορούμε να πάρουμε αυτές τις ημέρες και την πιο σημαντική στήριξη. Καλό Πάσχα. .

ΜΒ: Και να μείνουμε μέσα. Καλή Ανάσταση

Αξίζει να σημειωθεί πως η προσφορά του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» γίνεται με τα κονδύλια που είχαν προϋπολογιστεί για τις δράσεις του Ιδρύματος για το Επετειακό Έτος «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020», τα οποία θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για τη στήριξη ευπαθών ομάδων, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Η προσφορά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» γίνεται με κονδύλια του Κοινωνικού Ταμείου Αλληλεγγύης του Συλλόγου για το 2020 που διατίθενται για τη στήριξη ευπαθών ομάδων απέναντι στην κρίση της πανδημίας.